Our Blog

Adventi IKON naptár még 19 nap

Új hetet kezdünk. Még 19 nap van vissza karácsonyig. Becsapós dolog ez, mert ha úgy számoljuk akkor ez több mint két hét. Ez könnyen hajlamosíthat bárkit a Pató Pál úr, ejjjjj rá érünk arra még hozzáállás elsajátítására. Mégis az a nagy harci helyzet, hogy keveseknek adatik meg csupán, hogy a karácsony előtti napokat már ne kelljen munkával tölteniük.

 

 

Ha Te szerencsésen közéjük tartozol, akkor hála az égnek. Talán könnyebb a helyzeted, de azért Neked sem árt, ha megtervezed a dolgokat, hogy ne legyen fejetlenül rohangálós, és órákig a kapkodókkal egyetemben hiperekben sorban állós, tülekedős a végeredmény. Mert ez az a helyzet, ami gyakorlatilag pillanatok alatt képes, a szépen megkomponált, és vér-verejtéket izzadva összekapart karácsonyi hangulatodat a sárba tiporni.

Ha azonban Te is a szorgos hangyák táborát gyarapítod, és nehezen tudsz a karácsonyi véghajrában egy-két napot lecsípni a melóból, akkor bizony JÓBARÁT lesz (nem a google hanem) az alapos tervezés, a listázás, és a jól szervezettség.

Nyugi, ezren és ezren vagyunk, akiknek erre mind szüksége volna, mégsem birtokolja e képességeket és tudást, ezért is vagyok itt minden nap, hogy egyrészt átgondolva a teendők végtelen sorát magamon is segítsek és ha közben velem tartasz, és követed a napi tippeket, talán az Neked is nyújt egy kis iránymutatást! Win-win!

Mára az ünnepi asztalra kerülő finomságok, vagyis egy egész hétvége menüsora volna az, amit át kellene gondolni. A mézes kalács sütés, most már utolsó pillanatos, ha a visszapuhulós receptet preferálod. Nálunk ez nem nagyon működött, ezért sokáig kerestem egy olyan receptet, ami azonnal fogyasztható sütit eredményez. Ennek azonban az a hátul ütője, ha mondhatom így, hogy gyakorlatilag aznap este, esetleg másnap van még belőle. Mert a siserahad pikk-pakk magáévá teszi. De ha meggondoljuk, hogy erről is kell szóljon az ünnep, hogy együtt vagyunk, együtt sütünk, és fogyasztjuk el a csak karácsonyra jellemző finomságot, az már magában hangulathozó lehet.

Szóval gondold össze a levesek, köretek, főfogások számát, a hozzá való alapanyagokat, mit kell frissen beszerezni, mit lehet előre elintézni. A húsok fagyatva bőven elvannak, nem kell az utolsó nap futkosni, hogy amit szerettél volna, kapsz-e még valahol. De a hal csak frissen jó igazán, ha teheted, rendeld meg, vagy fizesd ki előre, hogy 23-án ott legyen, és csak be kelljen ugrani érte. Ha szoktatok tortázni, bejglizni, és Te készíted, akkor a szükséges hozzá valókat ez esetben is meg lehet venni előre, hogy legyen megfelelő mennyiségű tojás, liszt, olyan csokimáz, amit szerettek, finom dió, mák piacról, és a többi.

De az is megfontolandó, hogy biztosan Neked kell-e ezekkel foglalkozni? A jó helyről vásárolt, kézműves sütik legalább olyan finomak, esetemben mindenképp finomabbak is, mintha én kínlódtam volna velük. Így, kövezzetek meg, de én a magam részéről a bejgliket minden évben jól kipróbált helyről, kitűnő minőségben  simán megrendelem. Még csak lelkiismeret furdalásom sincsen. A sütöde tulajának is meg kell élnie valamiből, nem igaz? Ez az én hozzájárulásom az Ő karácsonyához, és mivel nálunk ezt így mindenki imádja, a mi karácsonyunkhoz is!

Készüljünk fel az étkezés kérdésre megfelelően, és elsősorban nem azért, mert atya ég, két egész napig nem lesz nyitva semmi! Hanem azért, mert ha ezzel tudod bebiztosítani magad, hogy egy cseppnyi stresszel kevesebbet keljen elviselned, már megérte.

Adventi IKON kalendáriumunk az elmúlt napokban is rejtett sok különleges természetes kozmetikumot, és ez ma sincs másképp. A linkre kattintva felfedi magát a mai meglepetés!

 

19 nap van karácsonyig!

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close