Keresés
Close this search box.

Ekcémás mindennapok viszketés nélkül

Ekcémás mindennapok viszketés nélkül beige IKON Szappan Manufaktúra

Eleged van belőle, hogy az ekcéma miatt viszket, vérzik, és látod a sajnálattal vegyes utálkozó pillantásokat? Az ekcémás bőrrel együtt élni igazi gyötrelem.

A folytonos viszketés, a fehérre száradt és megvastagodott bőr, az olykor vérző sebek a mindennapjaid részét képezik.

Amikor azt kell magyaráznod a viszolygó embereknek, hogy nem kell félniük Tőled, mert nem vagy fertőző, és bár imádod a strandot, inkább lemondasz róla, csak hogy ne érezd magad megalázva, a szánakozó tekintetek kereszttüzében, én tudom, hogy min mész keresztül. És ez még csak felszín.

Beszélhetünk a kellemetlen fodrászos élményekről, vagy egy masszázs során feltett bántó kérdések özönről, melyet át kellett élned. 

Ha Neked is ekcémával terheltek a hétköznapjaid, és ismerősek a fent felsorolt helyzetek, akkor tudod, hogy jelentős életminőségbeli terheket tesz Rád a bőrbetegséged. 

És mivel az ekcéma egy nem gyógyítható, maximum szinten tartható, ráadásul számtalan fajtája van, kezelése sokrétű és bonyolult. 

De ez nem jelenti azt, hogy szótlan és tehetetlen elszenvedője kell, hogy legyél.

 

Miben segít Neked az Ekcémás hétköznapok viszketés nélkül e-book?

Szeretnék ezzel az e-bookkal rávilágítani, hogy életed számtalan területét érdemes megvizsgálonod, és figyelmedet nem elég csupán a bőrödre kent kozmetikumok kiválogatására fordítanod. 

Ez egy olyan összefoglaló anyaggal, mely segít képet kapni róla, hogy lehet könnyebb és/vagy tünetmentesebb az élet ekcémával.

 

Figyelmedet arra fordítja, hogy az éledet különböző területein ellenőrizni tudd, mi a legjobb Neked, és hogyan ne kerülje el semmi a figyelmedet, ami nehezítené az életedet az ekcémával kapcsolatban.

– megmutatja, hogy kerüld el, hogy a betegség felerősödjön

– vagy szinten tartását, hogy ne rosszabbodjon, miközben

– bátrabban és gondtalanúl élheted meg a mindennapokat

– segít kiigazodni mely termékeket vásárolhatod meg nyugodt szívvel, akár az élelmiszerek, akár a kozmetikumok világában, de még a gardróbod tekintetében is

 

Ne úgy képzeld el, hogy oldalakon át, tömött sorokban, garmadával vannak felsorolva a megvásárolandó és elkerülendő termékek. Ez egy kedves segítség, hogy vidám és boldog életet élhess, és ne a bőrbetegségről és annak túléléséről szóljanak a napjaid.

 

A lista lehetőséget ad arra is, hogy teljesen új szemszögből közelíts a helyzetedhez: 

     ° ha most van kialakulóban a betegség

     ° vagy már régóta szenvedsz általa

     ° esetleg nem is téged sújt, hanem egy szeretteden szeretnél segíteni

     ° de ha csak ellenőrizni szeretnéd magad, hogy van-e olyan terület, amire Te nem is gondoltál, pedig könnyíthetne a helyzeteden

 

Viki már kipróbálta a Bevásárló lista ekcémásoknak-ban foglaltakat, és a következőket írta nekem messengeren:

„Kedves IKON csapat! Nagy meglepetés volt számomra amit olvashattam, mert már több mint 4 éve, hogy ekcémával vagyok kénytelen élni. Azt gondoltam, megtettem és kipróbáltam mindent, hogy szebb legyen a bőröm, és ne szégeljek kezet nyújtani bárkinek is bemutatkozáskor.

De a kíváncsiság győzött, és letöltöttem a Bevásárló lista ekcémásoknak anyagotokat. Hihetetlen sok hasznos tippet találtam, és nap mint nap használom is, ha boltba megyek. Hálás vagyok hogy rátaláltam.”

 

Ez pedig Kinga emailjéből egy részlet: 

„…Alig kerültünk haza a kórházból szülés után, amikor a kisfiam térdhajlatában és a popsija felső részén fehéren száraz, érdes bőrterüleket vettem észre fürdetéskor. Nagyon megijedtem, és egyben tanácstalannak is éreztem magam. Először nem is tudtam mi lehet az, és hogy mi okozta.

A védőnő tanácsára kezdtünk bele a vegyszermentes háztartás kialakításába, és a doktornő megerősítette a gyanut, hogy gyermekkori ekcémával van dolgunk. Nagyon örültem neki, hogy közben rátaláltam erre az anyagra, mert számtalan olyan ötletet van benne, amire szerintem soha nem is gondoltam volna, hogy segíthet….”

 

Ha Te is úgy gondolod, hogy segíthet, a gombra kattintva tudod kérni, és már külöm is!

Mi értelme van ennek? Egyedül is tudom, mi a jó Nekem!

Nem kétlem, és nem is vitatom, hogy képes vagy, és akarsz is felelős döntéseket hozni, hogy segíts magadon, és tájékozódtál a témában, biztosan büfé vagy benne, ahogy édesapám mondani szokta. 

De amikor valamihez túl közel vagyunk, nehezebben látunk rá reálisan az érzelmi érintettség miatt. 

Bár jóbarátunk, a Google mindig kéznél van, ha kérdés merülne fel, aki ráadásul a világ minden tájáról pillanatok alatt szállítja az infókat, azért néha kell, hogy felül tudjunk írni berögződött sémákat, és el tudjuk fogadni a szakértői segítséget. 

Hátha mégis van benne olyan, amire Te még nem gondoltál, pedig segítene. Ráadásul semmit nem veszítesz vele, hiszen teljesen igyenes. 

Ezért arra bátorítalak, hogy kérd a gombra kattintva, és ellenőrizd le magad, hogy biztosan mindent meg teszel-e, amit csak lehetséges. Hamar kiderül, hogy alaposan körül jártad-e a témát, gondoltál-e az apró részletekre, hisz tudod, az ördög a részletekben rejlik. 

Hogyan kell használni az e-book oldalait?

Ha magkaptad emailben a PDF-fájlt, és végig olvasod, akkor látni fogod az elrendezését. Azt tanácsolom, hogy csak akkor nyomtasd ki, ha szükségét érzed a jegyzetelésnek, vagy ha füzetet szeretnél csinálni belőle, hogy mindig nálad lehessen. Ezt egyszerűen megteheted, ha a nyomtatási lehetőségek közül az  A5-ösre állítod. 

De megoldást nyújthat az is, ha csak a lista oldalakat nyomtatod ki, és azt tartod a kezed ügyében, hogy segítséget nyújtson. Ha van kész, mindig csak pipálós bevásárló listád, ahhoz is hozzá tűzheted, vagy kiegészítheted az itt felsoroltakkal, ha digitális segítséged van a boltba járáshoz.

Az oldalak nincsenek megszámozva, így teljesen tetszőlegesen személyre szabhatod. Használd csak azokat az oldalakat, melyre úgy érzed hogy szükséged van. Sőt, ha valaki másnak van rá szüksége, akkor ajándékba is adhatod, hogy segíts rajta!

A nyomtatási beállításoknál átállíthatod, hogy egy A4-es oldalra 4 lapot nyomtasson, így nem csak papírt spórolsz, de akár a naptáradba, filofaxdba is lefűzheted, vagy beteheted a pénztárcádba is.

Ha zöld vagy, ami tök szuper, és papírt spórolnál akkor letöltheted a telefonodra is a listát, és akkor mindig nálad lehet, bárhová is mész. Egyszerűen és könnyen bele tudsz kukkantani, hogy ne felejtődjön el semmit. 

Vagy fotózd be azokat az oldalakat, melyeket úgy ítélsz meg, hogy Neked segítséget kell hogy nyújtsanak. 


Az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül tartalmáról

A bevezető után, ahol tisztázzuk az alap fogalmakat, helyiségeskre bontva járjuk végig lakásod főbb területeit, és az ott jellemző tevékenységeket átgondolva térünk ki az elkerülendő dolgokra

Értsd, kivesézzük a konyhában, a hálóban, a fürdőszobában és a nappaliban folyó történéseket, a szokásos tevékenységekkel kezdve, és az összes bőröddel összefüggésbe, kapcsolatba kerülő dolog átbeszélésén át, mindent. 

Majd alternatív megoldásokat kínálva igyekszük segítséget nyújtani a bőrbetegség okozta tüneteket enyhítésére/megszüntetésére

Mindezt egy egyszerűen és hatékonyan létrehozott logika mentén. 

Így amikor bevásárolni mész, légy bármilyen élelmiszer vagy hiper-szuper végtelennek tűnő polcai között, vagy bármely kozmetikumokat áruló lánc csili-vili boltjában, magabiztosan fogod tudni, hogy mi az amit biztonsággal megvehetsz, és nem ártasz vele magadnak.

Kitérünk az alaphelyiségekben a tevékenységek során elkerülendőkre, és a felhasznált anyagok minőségének milyenségére is. Vagyis a konyhában az étkezéstől indulva, átrágjuk magunkat az ekcémát felerősítő tevékenységek során. 

Majd a nappali és az ott történő foglalatosságok kerülnek górcső alá. 

A fürdőszobánál a takarítás részleteiben is elmerülünk, de természetesen a tisztálkodásról is szó esik. Mert ugye ekcémásként, az sem olyan egyszerű, mint másoknak. 

Aztán esik még szó a hálószobánál az öltözködésről, és hogy mire érdemes odafigyelni télen és nyáron az évszakok váltakozása során. Van-e jelentőségük a ruhanemű milyenségének, megvizsgálva alapanyag és minőség tekintetében is, ha ekcémás bőrrel vagy megáldva. Valamint a pihenés minőségének javítása érdekében pár tippet itt is találni fogsz.

Ekcémás hétköznapok viszketés nélkül IKON Szappan Manufaktúra

Gyakori kérdések az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül e-book-ról

Sokan vagyunk úgy, hogy a mindennapi élethez szükséges bevásárlásokhoz listáink vannak, akár terméktípusonként, akár boltok szerint csoportosítva. Melyeket kipipálós módszerrel, vagy újra és újra lemásolva, digitálisan, esetleg papírra jegyzetelve, majd telefonnal lefotózva,  kinek-kinek ahogy kényelmes, arra használunk, hogy könnyebbé, egyszerűbbé tegyük az életünket.

Az e-book-ban szereplő listák azonban speciálisan azok részére készült, akik ezzel a bőrbetegséggel küzdenek közvetve vagy közvetlenül egy szerettük által. Ha Te is közéjük tartozol hálásan fogod tapasztalni, hogy mennyire leegyszerűsíti a használata az életedet. 

 

Elsőrorban azoknak készült ez a több mint 30 oldal, akik eddigi életük során voltak olyan szerencsések, hogy nem küzdöttek bőrbetegséggel, de most az ekcéma teljesen új számukra. Talácstalanok és segítségre szorulnak. Tehát biztosan találsz benne jópár megszívlelendő tippet, ha Te is nemrég óta népesíted az ekcémás bőrproblémával élők népes táborát. 

Természetesen segítség lehet akkor is, ha már régebb óta ekcémás vagy. Hiszen tartalmazhat olyan információkat, melyeknek eddig nem voltál a birtokában. Elkerülte a figyelmedet, vagy eszedbe sem jutott, hogy összefüggéseket keress.
 
Esetleg az is meglehet, hogy már beletörődtél a megváltoztathatatlanba. Inkább nem vetkőzöl fürdőruhára, nem jársz társaságba, mert szégyelled magad. Vakaródzol, és mindig van nálad ragtapasz, ha folyni kezd a véred a sebeidből. Pedig lehet, hogy tudsz életminőséget javítani néhány egyszerű törvényszerűség betartásával, odafigyeléssel és némi tudatossággal.

Igen, nyomtatható. Természetesen. A pdf fájl, amit kapni fogsz bármely otthoni nyomtatóval papírra kerülhet. Sőt! Ha beállítod a nyomtatási módba, hogy A5-ös füzetet szeretnél belőle csinálni, annak sincs semmi akadálya. 

De lehetőség van kisebb válozat nyomtatására is, és akkor akár a pénztárcádba is elférhet. Válaszd az egy oldalra 4 oldal nyomtatása lehetőséget. 

Az sem törvényszerű, hogy az összes oldal nyomtatásra kerüljön. A lapok nem számozottak, így kiválogathatod belőle azokat az oldalakat, melyeket tényleg kézzel foghatóvá szeretnél tenni. Nem mellesleg ez egy rendkívül zöld hozzáállás, amit mi magunk is üdvözítünk.

Igen, mindenképp érdemes kérned! Nem azért mert én vagyok a kihaénnemmindenkinéljobbantudja :-), hanem azért mert előfordulhat, hogy ebből a megközelítésből még soha nem viszonyultál a betegségedhez.

Ez egy rendhagyó nézőpontja az ekcémának, talán ezért olyan hatékony, így könnyen megeshet, hogy olyan egészen egyszerű tippeket találsz majd benne, ami segítheti a mindennapok küzdelmeinek csökkentését, elmaradását, Neked mégsem jutott eddig eszedbe.

Az IKON Szappan Manufaktúra is igyekszik a zöld megoldásokat előtérbe helyezni. Ezért ha Neked is fontos a környezetvédelem, és nem kívánod kinyomtatni a listát, akkor sincsen semmi gond, attól még tökéletesen tudod használni. 

A pdf fálj telefonra is letölthető, így bármikor elérhetővé tudod tenni magadnak, ha szükséges. Érdemes egy könnyen hozzáférhető helyre mentened, hogy gyorsan rápillanthass, ha kell. A samsung notes, vagy a notion feladatkezelő programokhoz csatolva egyetlen kattintással elérheted. Csak azt ne felejtsd el, hová is mentetted. 🙂 

De hibrid megoldásként azt is megteheted, hogy csupán azokat az oldalakat nyomtatod ki, melyek a konkrét bevásárlási segédleteket tartalmazzák. Beállíthatod a nyomtatót, hogy egy A4-es oldalra 4 oldalt nyomtassom. Így a papír és festék pazarlást sem lehet a szemedre vetni, és akár a pénztárcádba is elfér. 

Ezt magam sem hittem el egy ideig, de igen. Vannak, akik úgy élnek ezzel a problémával, hogy soha nem jutott eszükbe, hogy esetleg tenni is lehetne ellene.

Mert egyszer valakitől azt a választ kapták, hogy ez van és kész. Együtt élnek vele, beletörődtek, elviselik. Nem foglalnék állást a tekintetben, hogy ez orvosi „javaslat”, elfoglaltás, esetleg a szórakozottság számlájára írandó, de sajnos ez egy létező jelenség.

A szívem szorul össze, mikor olyan férfi emberrel találkozom, aki leélt úgy már 40-45 évet, hogy gyakorlatilag a tehetetlenségbe süppedve egyetlen megoldást tudott csak, hogy : Ez van! 

Pedig egészen apró változtatásokkal is lehet eredményeket elérni. Ha magadra ismertél, akkor könyörögve kérlek, szánj magadra csupán annyi időt, hogy letöltöd a gombra kattintva, és elolvasod. Nem egy Csendes don, csupán 30 pár oldal, és egy teljesen új perskeptíva fog megnyílni számodra. 

Kis lépésekkel haladva, mindig egy-egy új dolgot bevezetve, megfogadva, minőségbeli különbséggel fogod tudni megélni a mindennapjaidat. 

Adj egy esélyt neki, hiszen semmi veszteni valód nincs, az e-book teljesen igyenes! 

Ha érdekel, itt találsz még cikkeket az ekcémáról

Előfordulhat, hogy magadra ismertél, és a tünetek alapján gyanud van, hogy Te is az ekcémások közé tartozol, bár orvos soha nem látott. Ha így lenne, ezen mindenképp változtass! 

Keress fel egy bőrgyógyász szakorvost, és kérd ki a véleményét. Ne diagnosztizáld magad! És ha így is van, érdemes elolvasnod a tippeket és tanácsokat, melyeket az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül e-book tartalmaz, mert akármilyen bőrprobléma is keseríti meg az életedet, még ha nem is ekcéma az, ez a tudás csak könnyíthet rajtad.

Ha ezen felül szeretnél többet is tudni, vagy segítségre van szükséged, akkor nézd meg az alábbi cikkeket ebben a témában.

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close