Our Blog

Glicerin! Igen vagy nem??

Glicerin

glicerin

Mi is az?

A köztudatban az terjed róla, hogy jó a bőrnek. Ezért a glicerines kézkrém, vagy az áttetsző, glicerin szappan bátran használható!?

 

Sajnos, ezt így nem szabadna kijelenteni. Mint mindenben, itt is a részletekben bújik meg a teljes igazság!

 

A glicerin valóban jó vízmegkötő és nedvszívó hatású, bőrazonos anyag. Klasszikus humektáns, ami azt jelenti, hogy olyan BŐRBE szívódó anyag, mely mosakodás után is benne/rajta marad. Bőrpuhító, bársonyító hatású.

Ezen páratlan tulajdonságainak köszönheti, hogy a kozmetikai ipar nagy előszeretettel alkalmazza krémekbe, szérumokba.

Előállítását tekintve állati és növényi eredetű zsírokból is kivonható, de mesterségesen is előállítható. Az IKON műhelyben mi, csak a növényi glicerint alkalmazzuk.

 

Alkalmazása azonban körültekintés igényel. A receptúrák 10 %-át teheti ki maximum, a kívánt hatás elérése érdekében, az optimális azonban a 6-8 %.

A túlzott glicerin pontosan az ellentétes eredményt fogja kiváltani.  A bőr mélyebb rétegeiből fogja felszívni a vizet, márpedig ez szárító hatású.

Ha glicerint tartalmazó kozmetikumot vásárolsz, mindig ellenőrizd az Ingredients listát, és legyen rajta minél hátrébb. Ha valahol az elsők közt szerepel, akkor sajnos az a termék nem fogja számodra a várt hatást nyújtani.

 

Tudtad?

 

A természet csodája!

Amikor boszorkány konyhánk mélyén szappan gyártásba fogunk, növényi olajok és zsírok keverednek össze, vízben oldott nátrium-hidroxiddal. Pár óra leforgása alatt, és a természetesen, maguktól lezajlódó folyamatoknak köszönhetően, egy új anyag keletkezik, melyet szappannak hívunk.

Ezen folyamatok során a szappanokban glicerin keletkezik; olyan  8% körüli. Amit sem hozzátennünk, sem “beállítanunk” nem kell. A természetnek köszönhető. És KÖSZÖNJÜK is! :-)  Hiszen a már említett kiemlkedő tulajdonságai ápolják szappanjainkba a Te bőrödet is! ;-)

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close