Keresés
Close this search box.

Glicerin! Igen vagy nem??

Mi is az?

A köztudatban az terjed róla, hogy jó a bőrnek. Ezért a glicerines kézkrém, vagy az áttetsző, glicerin szappan bátran használható!?

Sajnos, ezt így nem szabadna kijelenteni. Mint mindenben, itt is a részletekben bújik meg a teljes igazság!

A glicerin valóban jó víz megkötő és nedvszívó hatású, bőrazonos anyag. Klasszikus humektáns, ami azt jelenti, hogy olyan BŐRBE szívódó anyag, mely mosakodás után is benne/rajta marad. Bőrpuhító, bársonyító hatású, felel a bőr vízmegtartásáért is. Így különösen a száraz és vízhiányos bőrre hat jótékonyan.

Ezen páratlan tulajdonságainak köszönheti, hogy a kozmetikai ipar nagy előszeretettel alkalmazza kézkrémekbe, arckrémekbe, szérumokba, testápolókba.

Előállítását tekintve állati és növényi eredetű zsírokból is kivonható, de mesterségesen is előállítható. Az IKON műhelyben mi, csak a növényi glicerint használunk kozmetikumaink előállítása során.

Alkalmazása azonban körültekintés igényel. A receptúra 10 %-át teheti ki maximum, a kívánt hatás elérése érdekében, az optimális azonban a 6-8 %.

A túlzott glicerin pontosan az ellentétes eredményt fogja kiváltani.  A bőr mélyebb rétegeiből fogja felszívni a vizet, márpedig ez szárító hatású.

Ha glicerint tartalmazó kozmetikumot vásárolsz, mindig ellenőrizd az Ingredients listát, és legyen rajta minél hátrébb. Ha valahol az elsők közt szerepel, akkor sajnos az a termék nem fogja számodra a várt hatást nyújtani.

Tudtad?

A természet csodája!

Amikor boszorkány konyhánk mélyén szappan gyártásba fogunk, növényi olajok és zsírok keverednek össze, vízben oldott nátrium-hidroxiddal. Pár óra leforgása alatt, és a természetesen, maguktól lezajlódó folyamatoknak köszönhetően, egy új anyag keletkezik, melyet szappannak hívunk. 🙂

Ezen folyamatok során a szappanokban glicerin keletkezik; olyan  8% körüli. Amit sem hozzátennünk, sem „beállítanunk” nem kell. A természetnek köszönhető. És KÖSZÖNJÜK is! 🙂  Hiszen a már említett kiemelkedő tulajdonságai ápolják szappanjainkba a Te bőrödet is! 😉

Ezért bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy jó döntést hoztál! Válogatni itt tudsz, ha pedig bizonytalan vagy magadban, akkor itt kérdezz bennünket nyugodtan és bátran és segítünk, hogy bőrödnek és igényeidnek a  legmegfelelőbb IKONt választhasd!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!