Keresés
Close this search box.

Szappan füzér fűzés lépésről-lépésre

A Siklósi Várban található Illatszertárunk egyik legnépszerűbb kézműves foglalkozása a Szappan füzér fűzés.

Mely során forma szappanok és szárított növényi részek felhasználásával páratlan szobadíszek/szoba illatosítók születnek.

Mi azért élvezzük az ezzel való foglalkozást, mert a variációk száma végtelen, és a kézműveskedő, legyen az gyermek vagy felnőtt, képzeletét, szépérzékét és saját ügyességét is belefűzheti alkotásába.

A blogposzt születésének apropója az, hogy egyre többször választják a füzért ajándéknak a vendégek, mert nemcsak szépnek találják, de úgy gondolják, aki kapni fogja nagy örömmel veti majd bele magát az alkotás bugyraiba.

De az egyáltalán nem biztos, hogy aki kapja, csak azért, mert minden hozzávaló benne van a díszdobozban, már tudni is fogja, hogy kellene nekiveselkedni.

Ezért most fotós folyamat ábrával szeretnénk segíteni mindazokat, akik e különleges ajándék tulajdonosai, de nem biztosak annyira magukban, hogy egyedül nekifeküdjenek.

Először is minden hozzávalót célszerű a doboz tetejébe helyezni, hogy a gyöngyök és a több hozzávaló is kiszabaduljon a tömőanyag fogságából.

Meg is tervezhetjük, hogy milyen sorrendben kövessék egymást a szappanok, a növényi részek, és a gyöngyök sorrendjét is kitalálhatjuk előre.

Alulról felfelé haladva fogunk alkotni.

Lépésről – lépésre

Egy gyönggyel kezdünk, melyet a damil közepére fűzünk.

füzér fűzés 1. lépés

Majd, hogy ott is maradjon középen, megbütyköljük. Ráadásul 3-szor, mert a damil igen huncut módon kirúgja a csomókat. Így azonban biztos lesz a tartás.

füzér fűzés 2. lépés

Ha mind a 3 bütykünk meg van, akkor így nézünk ki:

füzér fűzés 3. lépés

Ezek után már duplán tudjuk fogni a damilt, és úgy fűzzük tovább a hozzávalókat.

füzér fűzés 4. lépés

Minden szappan előtt és mögött célszerű gyöngyöt tenni. Számunkra a hármas elrendezés a preferált, így a 3 darab szappanhoz 18 gyöngy van bekészítve. De természetesen ettől szabad eltérni.

füzér fűzés 5. lépés

Ezek után már csak rajtunk múlik, hogy milyen sorrendben kerülnek fel a füzérünkre az alkatrészek. A szalagok csak akkor jönnek, ha már minden mást felfűztünk.

A tetszőlegesen kiválasztott szalagot, mely az akasztója lesz az alkotásunknak, a két damil közé kötve adja meg a kellő tartást.

füzér fűzés 6. lépés

Szintén 3-szor bütyköljük oda. A két lógós részéből pedig kössünk csinos masnit. Ez után a felesleges damil levágható, de ne túl közel a csomóhoz, nehogy baleset legyen belőle, és újra kelljen kezdeni az egészet.

füzér fűzés 7. lépés

A másik két szalag tetszőlegesen köthető bárhova. Mi az legalsó gyöngy főlé, és a nagy szappan alá szoktuk elhelyezni őket.

Ez pedig itt Szonja szobadísze, aki ajándékba kapta ezt a fehér-bordó összeállítást, és e szerint a fotós útmutatás szerint káprázatosra készítette el. Köszönjük hogy elküldted nekünk!

füzér fűzér 9. lépés

Mindenkinek illatos alkotást kívánunk, és várjuk az elkészült szépségekről Tőled is a fotókat!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!