Keresés
Close this search box.

Tudod a helyes kézmosás fogásait?

Vannak teljesen evidenciában tartott dolgok, melyeket ritkán kérdőjelezünk meg. Pedig néha nem volna baj felülvizsgálni egy-egy szokásunkat. A kézmosás is lehet ilyen. Úgy gondoltunk, ma, 2023. október 15-én, a kézmosás világnapján érdemes egy kicsivel több figyelmet fordítanunk erre.

Ha csak nem vagy orvos, akkor megeshet, hogy most fog számodra is kiderülni, hogy fogalmad sincs a fogásokról, az időtartamról, ezek fontosságáról, és hogy mindegy-e a papírtörlő és a törülköző közti különbség?!

A szappanos kézmosás, ha helyesen hajtjuk végre, akkor segíthet bennünket a betegségek elkerülésében, mely az egészségünk megőrzése érdekében létfontosságú.

Talán hitetlenkedsz, ha azt mondom, egy egyszerű szappan hatalmas segítség lehet ebben?!

A vírusok kezünkön könnyen terjedhetnek, ha arcunkhoz, szemünkhez, orrunk érünk, márpedig angol és ausztrál kutatások szerint percenként akár 16-szor önkéntelen mozdulattal tesszük ezt, így megfertőzhetjük magunk és terjeszthetjük is a vírusokat. Ezért fontos, hogy megfelelő technikával mossuk kezeinket.

De van különbség szappan és szappan között?!

Bármilyen mezei, vagy nagyipari, arannyal futatott szappan hatékony és megfelelő lehet; egy kritériumnak azonban meg kell felelni, mégpedig annak, hogy használni kell! A csupán vízzel mosott kéz nem higiénikus. De mivel minden vásárlás egyben szavazás is, egyetlen döntéssel több, jó helyen is leteheted a voksodat.

1.)

Választásoddal támogathatod az egészségedet, ha természetes alapanyagok felhasználásával készült terméket veszel. Hiszen ez most az, ami az elsődleges prioritás. A bőrbarát, tiszta, növényi alapanyagok ápolnak és hidratálnak is egyben. Hatóanyag koncentrációjuk igen magas. Mivel bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, érdemes rá nagyobb hangsúlyt fektetni.

2.)

Ha ezt kézműves és/vagy helyi vállalkozásnál teszed, akkor egy családnak segítesz a mostani nehéz gazdasági helyzetben.

3.)

Ha figyelsz arra, hogy újrahasznosított/újra hasznosítható csomagolás is párosuljon a termékhez akkor a zerowaste életformának is eleget tudsz tenni, csökkentve ezzel az ökolábnyomodat, megóvva Földünket a 1000 év alatt sem lebomló műanyagok tömkelegétől.

4.)

Éééééés ezt még mindig tudom fokozni! Ha nem tartalmaz pálma olajat sem a szappanod, akkor még az esőerdők védelmét is szem előtt tartottad.

Azért ez, egy ilyen aprócska holmitól, mint a szappan, nem is olyan kis teljesítmény!

Mégis, a szappan önmagában mit sem ér, ha nem használjuk a megfelelő módon. A helyes kézmosás szabályai nem bonyolultak, mégis megesik, hogy egy-egy kézmosás hatékonysága hagy némi kivetni valót maga után. Tudom, hogy Te tudod, de azért ismételjük át!

A műveletet nem szabad elkapkodni, legyünk alaposak és körültekintőek. Használjuk langyos vizet, és lehetőség szerint eldobható, papír törlőt. Ez alól kivétel, ha otthon vagyunk, ott viszont cseréljük a törölközőket sűrűn, és mossuk őket lehetőség szerint 60 °C-on. A fogások tekintetében figyelj az ujjvégekre, a kézfej külső felére, a körmök alatti területre, a hüvelykujjra, és az ujjközökre is.

Ha szeretnél biztosra menni, akkor ide kattintva megnézheted, melyek a leginkább kihagyott területek a kezünken, ha „összecsaptuk” a kézmosást!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!