Keresés
Close this search box.

17 mítosz hogy milyen is a natúr kozmetikum?!

natúr kozmetikum

Különös megtapasztalása a tévhiteknek, és a mindenkisokkaljobbantudja az, ami ma történt velem. Úgy érzem muszáj elmesélnem. Hogy hol voltam, és mit intéztem, szinte mindegy is. A lényeg, hogy időpontra mentem, igyekeztem előre a felmerülő kérdésekre felkészülni, hogy gyorsan, gördülékenyen tudjunk haladni, én is, és az ügyitéző is nyilván. És bár tudom, hogy neki kell a szakmaiság terén büfének lenni, hiszen én sem várom el a vásárlóinktól, hogy mindent is tudjanak, amikor a natúr kozmetikum a téma, megdöbbenve jöttem rá, hogy messze nem voltam úgy felkészülve, pedig azt hittem.

Az egyébként kedves ügyintéző, kérdések tömkelegét zúdította rám, melyekre hírből sem tudtam volna válaszolni. Amiben viszont biztos voltam, arról is kiderült, hogy nagyon nem úgy van! És bár nagyon készségesnek bizonyult az Úriember, és tényleg mindent megtett, hogy elintézhető legyen az ügy, amiért oda mentem, én ostobának éreztem magam, mert elhittem, hogy amit ez mondott, meg ahogy azoknál volt, és ahogy valaki hallotta valakitől; az a végén nagyon messze volt az igazságtól.

Arra gondoltam, a natúr kozmetikum téma esetében is mennyi ilyen buta, megrögzött, bekattant tévhit forog közszájon, melyeknek annyi köze van a valósághoz, mint fától az erdőt.

Ezért úgy gondoltam, vegyük sorra a közszájon forgó igaz és hamis mítoszokat a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban, és öntsünk tiszta vizet a pohárba!

1. Természetes növényi összetevőkből készülnek!

IGAZ!

Mellőznek minden mesterséges színezéket, illatanyagot, tartósítószert, kőolaj származékot! Az olajok és vajak kiváló minősége biztosítja bőröd számára a megfelelő ápolást. Káros anyagoktól mentesen és maradék nélkül, gyorsan és könnyen lebomló anyagok, így kímélik a környezetet!

2. Nem szárítják a bőröd!

IGAZ!

Hogy ez mitől van így?
A szappanban lévő növényi olajok és vajak bizonyos százaléka elszappanosodás nélkül marad benne, amit superfat-nek (szép magyarsággal ) nevezünk. Ezen tápláló olajok és vajak kényeztetik bőröd, miközben a maximális tisztaságot is megkapod tőle.

3. A túlkínálat miatt nehéz eldönteni, hogy melyik a valóban natúr kozmetikum!

IGAZ!

Ez bizony már nehezebb kérdés. Itt azért már tájékozottabbnak kell lenni, hogy az összetevők listájában megtaláljuk azokat az árulkodó szavakat, melyek jelenléte bizonyíték rá, hogy sajnos csak egy hangzatos marketing fogás, hogy a termék NATÚR!

Csak pár példa erejéig, ilyenek a: Sodium Fluorid, Sodium Lauryl Sulfate (de szerepelhet úgy is hogy SLS), Aluminium, Paraben, Fragrance,

Ha bármilyen kozmetikumban ezek bármelyikét látod felsorolva, akkor azt javaslom, NE VEDD MEG!

Ha bizonytalan vagy egy összetevővel kapcsolatban, inkább google-zd ki, mielőtt megvennéd.

4. Minden természetes szappan különleges?!

IGAZ!

Ha kézzel készül egy termék, akkor bizony az a csodálatos dolog történik, hogy még ha megannyiszor ismétlődő folyamat szerint teszel mindent, akkor is egyedi lesz a végeredmény. Ettől kicsit olyanok, mint mi emberek! Teljesen egyediek!!! Minden natúr kozmetikum ilyen.

5. Kisgyermek is fürödhetnek natúr szappannal?

IGAZ!

Azt szoktuk javasolni, hogy amíg nem kezd el mászni a pici, addig teljesen tökéletes neki a tiszta vizes fürdetés.
Másfél éves kor felett már fürdethetjük natúr szappannal, hiszen bőr azonos összetevőinek köszönhetően ez a legjobb amit tehetsz egészséges bőre védelmében.

6. A natúr szappan gyorsan kopik és így hamarabb fogy!?

HAMIS!

Ezt határozottan cáfolnom kell!!!

Tény, hogy lehet puhább, mint egy nagyüzemben gyártott szappan, ezt azon különleges összetevők eredményezhetik, melyeket annyira szeretünk bennük. A hidegen sajtolt olajak, a méz, a tej! De még ha puhább is, mert bármely ilyen természetes összetevőt tartalmaz, ha használatok után ügyelsz rá, hogy szárazon, szappantartóban tartsd, akkor igen sokáig tudja kényeztetni bőröd! Vagyis, itt is igaz az az általános tény, hogy a magas minőségű holmikra érdemes jobban odafigyelni. Ha királyként bánsz vele, a natúr kozmetikum is bizton meghálálja!

7. A természetes szappan után sötét csík maradhat a kád/zuhanytálca szélén!

IGAZ!

Ez valóban így van. Könnyen megeshet, hogy fürdőzés után, a kádból kilépve, ahogy a víz távozik a lefolyón, azon veszed észre magad, hogy a szappan nyomott hagyott maga után. Vékony sötétebb csík jelzi, meddig is ért a víz. Ez egy természetes folyamat, mely során a vízben lévő ásványi anyagok egyesülnek a szappannal. A víz keménysége ezt nagyban befolyásolja.

Elkeseredésre azonban semmi ok. Megoldások tömkelege áll rendelkezésedre, hogy gyorsan, vegyszermentesen szüntesd meg ezt az apró szépség hibát.

Ezekről bővebben olvashatsz itt!

8. Csak kézmosásra megfelelő a szappan?!

HAMIS!

A természetes alapanyagokból készült szappanok NEM csak kézmosásra szolgálnak! Sőt! Annyi sok finomság rejtőzik bennük, hogy tested számára igen fontos volna, ha megajándékoznád egy kis natúr finomsággal! Akár a zuhanyt részesíted előnyben, akár a kádfürdőzés élvezete áll közelebb hozzád, kitűnő választás egy vegyszermentes szappancsoda használata!

9. Hajat mosni szappannal nem lehet!

HAMIS!

Ebbe a kérdésbe akkor szoktunk belefutni, amikor kiállítások alkalmával van lehetőségünk személyesen is beszélgetni az érdeklődőkkel, és észreveszik kínálatunkban a Sampon szappant. Mégis azt hogyan lehet? Hajat mosni szappannal? Nos, nem is olyan bonyolult, mint az elsőre hangzik. A nedves hajhoz dörzsölt szappan hamar masszív habot képez, mellyel utána már a megszokott módon lehet hajat mosni. A természetes olajok és vajak pedig gondoskodnak az ápolt és egészséges hajkoronáról!

Semmi ne tartson vissza! Légy különleges! Moss hajat szappannal!

10. Nem habzik a natúr szappan!

HAMIS!

Ez így ebben a formában nem igaz! Vannak olyan szappanok, melyek elsődlegesen valamilyen bőrprobléma megoldására összpontosítanak, és a habzás ez esetben, mint követelmény háttérbe szorulhat. Ami nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem habzik, csak kevésbé. De egy gondosan összeállított receptúra kiválóan habzik! Ha cseppnyi kétely is van benned, ne bánkódj! Van egy tippünk a számodra!

https://ikonszappan.hu/

Az IKON garancia biztosítja számodra a kockázatmentes vásárlást! Ha nem voltál megelégedve, visszautaljuk a pénzed! Így „ingyen” megbizonyosodhatsz róla, hogy habzik-e? 

11. A hihetetlen túlkínálat miatt nehéz a döntés!

IGAZ!

Ezt meg tudom érteni! Színek, illatok, formák! A kozmetikumok egyébként is, de a natúr kozmetikum talán méginkább sokszínű palettán mozog. Ha segítségre volna szükséged hozzánk bátran fordulhatsz! Elérhetőségeink bármelyikén keress bennünket! Addig is szívesen adok egy tanácsot! Válassz bőrtípusodnak megfelelően

– egyet a testedre
– egyet az arcodra
– és egyet persze a hajadra!

12. Az elvékonyodott végek eldobódnak, így sok vész kárba!

HAMIS!

Ez egy hamis mítosz!!!! Ha már számodra kezelhetetlenül vékony a szappan, akkor sem kell, SŐT, nem szabad eldobni! Nekem egy igen egyszerű, mégis hatékony módszerem van rá, hogy minden grammját kihasználhassam. Nyitok egy új IKON szappant, és nemes egyszerűséggel hozzá tapasztom a vékonykát. Akkor élvezem igazán, ha két teljesen eltérő szappan találkozik ilyenkor, mert kedvem szerint fordíthatom egyik vagy másik oldalával a bőröm felé!

Másik nagyon hatékony felhasználási lehetőség, ha ezeket az elvékonyodott szappankákat összegyűjtöd, és amikor megfelelő mennyiség összejött akkor sajtreszelőn lereszeled őket. Majd adj hozzá pár csepp vizet, és gyurmázd össze az egészet. Szép kis golyó formázható belőle, mely kézmosáskor még nagyon sokáig kiszolgál Téged.

Azt is megteheted, csak mert 3 a magyar igazság, hogy lereszelve mosáshoz, felmosáshoz, hasznosítod. Illatával és vegyszermentes mivoltával a takarításban is kiveszi a részét, ha úgy akarod.

Tedd próbára Te is!!!

13. A tusfürdő sokkal jobb, mint a szappan!

HAMIS!

Ezt sokkal hosszabban is tudnám fejtegetni, de itt egy pár mondat erejéig a szerintem legfontosabb tulajdonságra hívnám fel a figyelmedet! A tusfürdő legfőbb alapanyaga a víz! Összetételének igen nagy százaléka. Ellenőrizheted. A címke hátulján található összetevők, vagy ingredients lista első eleme. Ami azt jelenti, hogy a legnagyobb százalékban felhasznált alapanyag. A rendeletek előírják, hogy csökkenő sorrendben kell feltüntetnie a gyártóknak őket. Ez függelten attól, hogy natúr kozmetikum vagy nagyipari gyártás eredménye.

vs.

A szappanban csak annyi folyadék van, amennyi a kémiai reakcióhoz szükséges. Vagyis a szín tiszta hatóanyagot, ápolást és tisztaságot választod! Nem pedig a „flakon vizet” jó drágán! Szabad a választás! Azért ezt is ellenőrizd, meg fogod látni, hogy szilárd szappan összetevőiben legelől soha nem lesz víz.

14. A natúr kozmetikum összetevői ritkán magas minőségüek ?!

HAMIS!

A legeslegesleg fontosabb, ami a természetes összetevőket illeti, egyrészt, hogy tényleg az legyen! Másrészt nem szabad elfelejteni, és érdemes szem előtt tartani, milyen minőségűek azok az alapanyagok?! Mert tisztító hatásban vitathatatlanul a mosó szappan lenne a befutó, de ápolás, hidratálás, habzás és minőség tekintetében bizony érdemes a legjobbat választani.

A magas minőség elengedhetetlen, ha mindent meg szeretnél adni a bőrödnek, amit csak a természet adhat! A natúr kozmetikum pedig, kiemelkedő minőségű alapanyagokból készül, nálunk legalábbis biztos. Az IKON műhelyben ebből nem engedünk! Alapelveink egyike, melyhez foggal és igen, körömmel is, ragaszkodunk!

15. Csak a nagyon drága natúr kozmetikum natúr!

HAMIS!

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódóan, szeretném tisztába tenni ezt is, hogy miért vannak a természetes szappanok között árban akkora különbségek. Ez nem titok! Az alapanyagok minősége nagyban meghatározza a bekerülési költséget. Minél magasabb minőségű az alapanyag, organikus, bio, bizonyítottan állatkísérlet mentes, fair trade,  annál magasabb nyilván az ára is. 

Sőt, jöhet szó szerint a világ másik végéből is! Ha ehhez tartozik egy igényes csomagolás, egy extra kiszolgálás, kiegészítő szolgáltatások, akkor érthető, hogy magasabb lesz az ár is. Ezt természetesen pozitív-ként kell értékelni, mert mennyiségileg egy natúr kozmetikum sokkal-sokkal tovább is elég, és bőröd ragyogó és bársonyosan ápolt lesz.

Persze, mindenki pénztárcájához mérten válogathat. Egy biztos, ha egy kicsit is tudod értelmezni az ingrediens listát, akkor már nem tudnak becsapni, és tényleg azt kapod a pénzedért, amit szerettél volna.

16. Gyógyít a natúr kozmetikum!

HAMIS!

A természet tiszta alapanyagai, melyek vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, olyan bőr azonos anyagok, melyek ritkán okozhatnak problémát. A belőlük készülő vegyszermentes szappanok használatával bőrünk a legjobbat kapja, amit csak adhatunk neki.

De nem csodaszer! Csettintésre nem képes elmulasztani évek óta fennálló bőrbetegséget. Nem gyógyszer! Varázslatra nem képes. A bőrproblémát kiváltó okra kell, hogy fény derüljön, ezért ha nálad bármi ilyesmi fennáll,  bőrgyógyász szakorvoshoz érdemes fordulni.

Vannak a natúr világnak is fanatikusai, természetesen. Ahogy ilyesmit minden csoportosulásban találhatunk. Ők azok akik kisarkíthatják és élesebbé tehetik a határokat. Akik elhiszik, hogy „mindent is” gyógyíthatunk a természet erejével. Ezeket a nézeteket érdemes egy lépéssel hátrébbről, fenntartásokkal kezelni.

Mind e mellett, azért azt be kell látni, hogy a méregmentes élet, (beszéljünk bármilyen megközelítésről; étkezés, takarítás, tisztálkodás) választása csak jó lehet. Ha fennálló bőrbetegség tüneteket enyhíteni lehet, és az életet kényelmesebbé tehetjük, viszketés és vakaródzás mentessé, egy natúr szappan használatával, akkor tegyük meg!

UTOLSÓ! 

17. Márkahűnek kell lenni!

IGAZ!

Ha meg van a natúr kozmetikum, ami  kifejezetten a Te bőrödnek való, eredményesen és boldogan használod, megszabadított egy-két kellemetlen tünettől, akkor mindenképp hasznos kitartani. De had hajoljon kicsit magunk felé a kezem!  Nálunk érdemes törzsvásárlónak lenni, vagy ahogy mi, IKON berkekben nevezzük: „fekete öves IKON rajongónak”!

Miért?

– törzsvásárlói kedvezmények miatt,
– ajándékok miatt,
– lehetsz IKON tesztbőr,
– kaphatsz tippeket, recepteket,
– első kézből értesülhetsz hírleveleinkből, hogy mik történnek épp az IKON háza táján, milyen akciók lesznek
– részesévé válhatsz egy olyan csapatnak, akik mind a természetes életet részesítik előnyben,- és még sorolhatnám.

Két okból nem teszem!

  • ha Te már IKON tag vagy, ezeket mind pontosan tudod, és a bőrödön tapasztalod, és élvezed
  • ha nem, akkor ki kell próbálnod! Már csak azért is, mert a páratlan, „Használd el teljesen!” IKON garancia által kockázatmentesen megteheted ezt! Te mindenképp nyersz! Tégy bennünket próbára!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!