Keresés
Close this search box.

Karácsonyi trüffel házilag!

Nem tudom, Te hogy vagy vele, engem a karácsonyi készülődés sokszor állít kihívás elé. Ami adódik a jó öreg maximalizmusból, aki azon dolgozik, hogy idő előtt kiboruljak és feladjam, és persze abból is, hogy szeretem, ha a férjem és a gyerekek boldogok. A boldogsághoz vezető egyik legkönnyebb út pedig, a finomságok ösvényén át vezet. Ezért trüffel mindig kell hogy legyen karácsonykor, ez nem vita tárgya.

Ezért gondoltam, hogy karácsonyi trüffelt készítek. Nem csak azért, mert gyors és könnyű, hanem azért is, mert szemet kápráztató külleme mellett nagyon finom is!

Készítsd el Te is, és zsebed be az elismerő szavakat!

Mit kell hozzá beszerezned?

25 dkg mascarpone

5 dkg cukor

1 dl kávé

6 dkg darált dió/mogyoró

35 dkg darált keksz

1 csipet mézeskalács fűszerkeverék

keserű kakaópor a hempergetéshez

Hogyan készítsd el?

Trüffelt készíteni nem nehéz. A mascarponét keverjük el a kihült kávéval, a cukorral és a darált dió/mogyoróval. Dolgozzuk össze amíg egynemű nem lesz. A darált kekszet keverjük össze a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd lassan adagoljuk a kekszet a masszához. Vizes kézzel formázzunk egyforma golyókat belőle, majd forgasd őket magas kakaó tartalmú keserű kakaóporba. Majd tedd hűtőbe fogyasztásig.

Ez a mennyiség kb 4 személynek elég. Én egyszerre több adagot szoktam készíteni, hogy maradjon másnapra is belőle.

Próbáld ki még ma!

Trüffel karácsonyra házilag IKON Szappan Manufaktúra

Ha egyébként máshoz nem használsz keserű kakaóport, akkor egy plusz ajándékom is van.

Egy szuper arcpakolás,

melyben a maradék keserű kakaóport is értékesen fel tudod használni.

Nagyon egyszerű! Egy tiszta tálba villával nyomkodj össze egy érett banánt. Adj hozzá egy kanál mézet, és a keserű kakaóporból annyit, hogy jól kenhető pasztát kapj!

Miért lesz ez jó a bőrödnek?

A keserű kakaópor bőrre gyakorolt jótékony hatásáról keveset lehet hallani. Pedig a jó minőségű, magas zsírtartalmú magokból készült, keserű por kitűnő hidratáló, magas antioxidáns- és zsírtartalma pedig lassítja az öregedést, és védi a bőrt. Ezért ideális arcpakolás-alapanyag.

A banán magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt táplálja, puhítja, és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Magas A- és E-vitaminjainak köszönhetően kihagyhatatlan egy igazi tápláló pakolásból.

A mézet minden bőrtípus szereti. Nem csoda, hiszen javítja a bőr tónusát, és a bőrhibákat. Vitaminokba és ásványanyagokban gazdag, melyek a bőr mélyebb rétegeibe is bejutnak, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

Hogyan használd?

A friss alapanyagokból boszorkánykodott bármely bőrápolót mindig használd fel azonnal! Ez erre a pakolásra is vonatkozik.

Ha a pasztád kész, egyenletesen oszlasd el a már megtisztított arcodon, és hagyd hatni 10-15 percig. Majd langyos vízzel öblítsd le. Utána hidratáld bőröd egy tápláló arckrémmel.

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close