Keresés
Close this search box.

Miért nem szeretjük a mérgező vegyszereket?

Ha fontos számodra a környezettudatosság és az egészséges életmód, akkor érdemes odafigyelned, hogy milyen kozmetikai termékeket használsz. A el szeretnéd kerülni a mérgező vegyszereket, akkor a velük szembeni tudatosság egyre fontosabbá válik. Belátható, hogy ezek az anyagok nem csak a környezetedet, de egészségedet is veszélyeztetik.

A paraffin például egy elterjedt kőolajszármazék, amely számos ipari testápolóban, krémben és ajakbalzsamban megtalálható. Azonban a paraffin bevonatot képez a bőrön, ami megakadályozza a lélegzést és a tápanyagok felszívódását, és szennyező anyagokat is tartalmazhat. Számtalan kutatás sokasága kimutatta, hogy a paraffin nem szívódik fel a bőrben. A szörnyű az, hogy ezt pozitívként tüntetnek fel, pedig pont ez bizonyítja, hogy teljesen felesleges bármely kozmetikumban.

Hogyan kerülheted el a mérgező vegyszereket?

Ha szeretnél olyan kozmetikumot használni, ami környezetbarát, egészséges,és nem tartalmaz mérgező vegyszereket, akkor érdemes alaposan átolvasnod a termékcímkéke. Oyan kozmetikumokat keresned amelyek nem tartalmaznak vegyszereket. Ha nem tudod pontosan, melyek is név szerint ezek a vegyszerek, ide kattintva olvashatsz róluk bővebben!

Itt kell elmondjam, hogy az IKON műhelyben mi 100 %-ig elzárkózunk a parabénektől, a kőolajszármazékoktól és mesterséges tartósítószerektől, mesterséges színezékektől, vagy illatanyagoktól, vagyis kizártuk a mérgező vegyszereket. Zárójel bezárva!

Figyelj az összetőkre!

Az egészséges és környezettudatos életmód minden területén fontos, hogy odafigyelj a választott termékek összetevőire, és válassz olyan alternatívákat, amelyek biztonságosak a bőröd és a környezet számára is.

A környezettudatos és egészséges életmód egyre fontosabbá válik, és a kozmetikumok kiválasztása is része ennek a folyamatnak. A kőolajszármazékok nagyon elterjedtek a kozmetikai iparban, mivel olcsóbbak és tartósabbak, mint a természetes alapanyagok.

Azonban, ahogy azt már mondtam, ezek az anyagok nem csak a környezetre, de az emberi szervezetre is káros hatást gyakorolhatnak. Éppen ezért fontos odafigyelned rá, hogy milyen termékeket használsz a bőröd ápolására és minden lehetőséget megragadsz, hogy elkerüld a mérgező vegyszereket.

A kozmetikumok kiválasztása nem csak a szépségedre, de egészségedre és a környezetedre is hatással van, ezért érdemes tudatosan választanod.

A mérgező vegyszerek a környezetre is nehéz terhet tesznek!

A kőolajszármazékok és kémiai anyagok a természetben nehezen bomlanak le, így hosszú idő alatt biztosan káros hatást is gyakorolhatnak a környezetre. Emellett egyes kőolajszármazékok allergiás reakciókat és bőrirritációt is okozhatnak. Alternatívaként érdemes olyan természetes alapanyagokat választanod, amelyek kíméletesek a bőröddel és támogatják az egészségedet is..

Azonban nem mindig könnyű megtalálni azokat a termékeket, amelyek nem tartalmaznak mérgező vegyszereket. Fontos, hogy alaposan átolvasd a termékek címkéjét és összetevőit, és ha bizonytalan vagy valamiben, a google jóbarát, fordulj hozzá bártan segítségért.

Organikus shea vaj, ha nem szereted a mérgező vegyszereket

A természetes alapanyagok közül például a shea vaj, az argán olaj, a kókuszolaj vagy az aloevera kivonat kiváló alternatívái lehetnek a kőolajszármazékoknak.

Ezek az alapanyagok nemcsak kíméletesek a bőrödön, de számos pozitív hatással is rendelkeznek, mint például hidratálás, táplálás vagy gyulladáscsökkentés. Természetes kozmetikumok használatával tehát, nem csak magadat és családodat védheted, hanem a környezetet is kíméled.

Azonban nem csak a termékek összetevőinek figyelése fontos, hanem a csomagolásuké is. A túlzott csomagolás és az egyszer használatos termékek szintén káros hatással lehetnek a környezetre. Érdemes olyan termékeket választani, amelyek újrahasznosítható csomagolásban érkeznek, vagy éppen újrahasznosított anyagokból készülnek.

Ezen kívül a környezetbarát és fenntartható gyártás is egyre fontosabb szemponttá válik. Ha Te is így vagy ezzel, az szuper, mert mi, mint gyártók rendkívüli figyelmet fordítunk rá a termékek létrehozása során.

A gyártási folyamataink során kevesebb káros anyagot bocsátunk ki, és a környezetvédelmi szempontok is elsődleges fontosságúak.

Ha magadénak érzed az olvasottakat, és további infó is érdekel a témában,

  • szeretnél a tiszta kozmetikumok között is eligazodni,
  • a továbbiakban nem megvezetettnek lenni,
  • elkerülni a mérgező vegyszereket, akkor itt olvass tovább!

Összességében tehát ha környezetbarát és természetes kozmetikumot használsz nem csak a bőrödnek teszel jót, hanem a bolygónak is segítesz. Ezen az oldalon, a legjobb helyen van!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!