Keresés
Close this search box.

Tudtad rólam? letölthető társas játék

Az ötlet maga, (nem ér nevetni) a Dr Szöszi című filmből jött. Ott volt, egy úgy nevezett „bókbödön”, amibe mindenkinek kellett pár kedves szót írnia a másikról egy cetlire, amiket bedobáltak egy bödönbe. (innen a név)  Aztán egyesével húztak belőle és felolvasták őket. Mondjuk, a filmben nem sült el túl jól az elején, de mindegy! 🙂

Ne kérdezd, hogyan, valahogy ezen a vezérfonalon elindultak az agysejtjeim, vagy mi a fene, és egy szerintem szuper kis játék lett belőle. A Tudtad rólam?!

A játék menete:

Kérdések vannak kis tekercsekre írva. A legfiatalabb kezdi a játékot. Legalábbis nálunk, különben balhé van. 🙂 Felolvassa a kérdést, amit Ő válaszol meg először, aztán mindenki más is megválaszolja szépen sorban. Ha mindenki a mondandója végére ért, a kérdést félre tesszük.

A következő játékos is húz egy kérdést, megválaszolja, majd mindenki más is ad választ, és így tovább. Nincs korlátozva sem időben, sem terjedelemben a kérdésekre adott válaszlehetőség.

Így egy meghitt / vicces / sírós-nevetős / rácsodálkozós este kerekedhet.

A kérdéseket magatok is összeállíthatjátok, akár tematikusan is. Lehet egy adag, tanító jellegű kérdéssort összeállítani a Leibniz-féle deriválásból, egy másikat meg a Föld összes folyója témakörben. Kinek mi?! Na jó, ez csak vicc! Természetesen olyan kérdés sorokat érdemes kitalálni, ami szórakoztat benneteket. Lehet sport a témakör, vagy ami csak eszetekbe jut.

Egyszerűen csak felírjátok a kipattanó kérdéseket egy nagy lapra, felvagdossátok őket egyesével, közben lehet színezni, alkotni, pepecselni, ha úgy tartja kedvetek; aztán jöhet is a játszás.

Én most az „azt hiszed, tudod mit fog a párod/gyereked/testvéred válaszolni” című kérdéssort állítottam össze, és mivel nálunk már porondon van egy ideje, hidd el, hogy NEM! Nem tudod!

72 kérdés, melyek főleg arra irányulnak, hogy jobban megismerjétek egymást. Erre most biztosan azt mondod magadban, hogy Ti már 3-8-21 éve házasok vagytok, Neked a férjed tuti nem tud magáról újat mondani! Hát, próbáljátok ki, és aztán írd meg Nekem, ha kaptál meglepő választ! 🙂

Az különösen jó ebben a játékban, hogy a szabályok könnyedén formálhatók, családra szabhatók. Hiszen nem vagyunk egyformák. Lehet például azt játszani, hogy aki húz, az választja ki, hogy ki válaszoljon egyedül az adott kérdésre. De az is mulatságos, ha a kihúzott kérdésre a választ úgy írjátok le egy papírra, hogy szerinted a tőled balra ülő erre mit válaszolna. Aztán amikor tényleg megválaszolja mindenki, akkor lehet a földön fetrengős nevetéseket videózni! (nálunk volt már ilyen)

Ha kedvet kaptál, akkor itt tudod letölteni. Vágd ki, tekercseld fel, tedd egy megfelelő méretű dobozba, vagy kaspóba. Bármibe, aminek elég nagy a „szája” ahhoz, hogy bele lehessen nyúlni a húzáshoz, és kezdődhet is a beszélgetések végtelen sora!

Ha azonban inkább a kártyákat részesítitek előnybe, akkor érdemes vastagabb papírt választani a nyomtatáshoz, vagy laminálni a lapokat. Nem baj, ha csak fekete-fehérben tudsz nyomtatni, az élmény úgy is garantált!

Kívánok jó mulatást!

#egyuttotthon

Ha úgy gondolod, van olyan ismerősöd, aki szívesen játszana ilyet a párjával/családjával, oszd meg vele!  Nagyon szépen köszönöm!

Megoszhatod másokkal is:

Nemrégiben megjelent blogcikkeink:

Érdekelnek a natúr újdonságok?​

Ne maradj le akcióinkról, eseményeinkről és natúr tippjeinkről sem!

Jó, hogy itt vagy!

IKON Black Friday

Regisztrálj, és Neked egy nappal korábban hozzáférést biztosítunk összes Black  Friday ajánlatunkhoz!

Regisztrációd által mindenki előtt tudni fogsz különleges ajánlatainkról, melyek limitáltak számban és időben egyaránt!

Ingyenes házhoz szállítás

20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Ekcéma gyötör?

Töltsd le INGYEN, az Ekcémás mindennapok viszketés nélkül E-book-unkat, és felejtsd el, hogy bőrproblémád van!Ha szeretnél boldog életet, a viszketés és vöröslő bőr nélkül, sebmentes napokat és hogy ne az ekcémáról szóljon minden, töltsd ki a mezőket és kattints a gombra!

Ekcéma kvíz

Add meg adataidat, hogy megküldhessük a kvíz kérdéseire a helyes válaszokat.

A megszerzett tudás segít, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, és ne az ekcémáról szóljon minden!

Ekcémával küzdesz? Kódexünkből minden kiderül!
Iratkozz fel e-mail sorozatunkra, és tudj meg többet az ekcéma megszüntetésének lehetőségei-ről!

Elvezetünk lépésről lépésre az ekcéma nélküli élethez!